Når du skal have en akupunkturbehandling, skal du gerne have lidt mad i maven, men dog ikke have proppet dig, lige inden du skal på briksen. Kroppen kommer til at arbejde under, og efter behandlingen, så der skal være lidt “benzin” at køre på. Desuden kan man opleve en anelse svimmelhed efter behandlingen, som kan være særlig udtalt, hvis maven er helt tom.

Når du ankommer til din tid, har jeg en briks klar til dig, og du skal fortælle mig lidt om hvad du ønsker at få ud af behandlingen / hvad dine problematikker er. Det er mest praktisk hvis du ligger på briksen i undertøj, men jeg skal som minimum kunne komme til fødder, knæ, albuer og mave, hvis behandlingen foregår på forsiden. Og til skuldre, ryg, nedre lænd og bagsiden af knæene, hvis behandlingen foregår på ryggen.

Mens du ligger på briksen laver jeg en diagnosticering, jeg tager bl.a. din puls, og spørger ind til din generelle tilstand. – Det kan både være fysik og psykisk.

Jeg fortæller dig hvordan kroppens ubalancer er i forhold til min diagnose, og hvordan jeg forestiller mig at vi griber det an.

Dernæst bliver nålene sat, du kan få varmelampe eller moxa (en varmende og betændelseshæmmende urt, der afbrændes, og lugter som en blanding af cigar og hash, du bliver dog ikke sjov af den 😉 ) sat på udvalgte steder på kroppen, hvis jeg vurderer at det vil være passende.

Nålene skal sidde i ca. 30 minutter, hvor du ligger på briksen med tæpper på. Der må gerne snorkes!

Efter de ca. 30 minutter, fjernes nålene, og du får en efterbehandling, der oftest består af firecupping på ryggen, men tilpasses, alt efter hvilken ubalance du kommer med, og hvor på kroppen den befinder sig. Til tider er det mere passende med Gua Sha eller Ashi-massage.

Kopperne skal sidde i ca. 10 min.

Efter endt behandling er du velkommen til at få et glas vand og sidde lidt i sofaen.

Du kan opleve træthed, svimmelhed, blå mærker og af blive kold. Det er alt sammen helt normalt, og er beviser på at kroppen arbejder.

Efter behandlingen

Du må ikke tage bad får minimum 4 timer efter behandlingen. Helt lavpraktisk har du huller i kroppen… Derudover bliver du kold efter bad, og kulde stagnerer, og kan forhindre behandlingen i at være helt effektiv.

Det allerbedste for dig og din krop, er at tage det med ro, holde dig varm, og spise god varmende, og let fordøjeligt mad. Give kroppen mulighed for at tage behandlingen ordentligt til sig.

Hvor tit skal man behandles?

Når du starter et behandlingsforløb, skal du som minimum komme 2 gange den første uge. Gerne mere, hvis du kan. Derefter er de minimum en gang om ugen, til der begynder at være længerevarende virkning.

Når ubalancen er kommet under kontrol, er det en god idé at komme en gang om måneden, måske hver 6. uge, alt efter hvor meget du arbejder med hjemmefra.

Tænk på akupunktur som en vitaminpille. Du tager vitaminpille for ikke at få underskud… På samme måde er det en god idé at få akupunkturbehandling, for at holde kroppen i balance.